STOER RECEPT: Vinaigrette met Agropošta!

We kennen allemaal siroop in gebruik bij een glaasje limo, de cocktail of misschien een dessert. Bij Agropošta zijn we echter altijd opzoek naar het bedenken van nieuwe recepten met onze siropen, want je kunt er hartstikke veel mee! Nu hebben we voor het eerst een hartig recept: vinaigrette! Lekker voor over je salade, bijvoorbeeld.

Liquido d’Oro heeft een onwijs lekker recept ontwikkeld waarin je Agropošta‘s frambozen- of lavendelsiroop kan gebruiken. Liquido d’Oro is de nieuwe generatie olijfoliemakers. Extra vergine olie wordt gemaakt van de eersteklas hand geplukte olijven… Dit klinkt als een matchmade in heaven met onze hand geplukte en handgemaakte siropen, toch?

Een goede vinaigrette maken is gelukkig niet zo moeilijk. Je gebruikt iets zuurs, een condiment, zout en peper en natuurlijk een extra vergine olijfolie. Je gebruikt 1 deel zuur op 3 delen olijfolie.

Hoe maak je het dan?

Begin met de zure ingrediënten, zoals azijn of sap van een citroen of limoen. Voeg een condiment toe zoals mosterd, honing of yoghurt. Hierdoor wordt de vinaigrette iets dikker. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Roer het even goed door. Schenk nu de extra vergine olijfolie erbij. De Il Terzo van Liquido d’Oro past hier goed bij! Voeg de hele beetje bij beetje toe om een goede emulsie te maken.

Dit is de basis. Nu kun je variëren met deze smaakmakers:

  • Kruiden: lekker is wat thijm, oregano of een mix van Italiaanse kruiden, maar ook gewoon knoflook, gember of kappertjes.
  • Hier komt ie… Een zoetje: een scheutje natuurlijke limonadesiroop, zoals onze lavendel- of frambozensiroop. Yum!
  • Gebruik een pesto of een variation van Liquido d’Oro om het af te maken in knoflook-, basilicum- of citroen olijfolie.

Uitproberen? Check onze webshop en bestel je eigen siroop.

 

Liefs,

Team Agropošta

 

Recept via Liquido d’Oro

We staan weer op Taste of Amsterdam!

Dit jaar staan we weer op het mooiste food- & drinkfestival van Nederland: Taste of Amsterdam.

Taste is uitgegroeid tot een wereldwijd evenement, ook wel bekend als “foodie heaven”: prachtig eten gemaakt door de stads’ eigen beste restaurants, wereldberoemde chefs, heerlijke drankjes en dat altijd in een aangename setting.

Taste bestaat dit jaar 10 en het belooft weer een groot succes te worden! Komend weekend, in Amsterdam, kun je van 1 t/m 3 juni in het mooie Amstelpark genieten van gerechten en drankjes uit de 20 beste restaurants van Amsterdam. Ons kun je vinden tussen de ambachten en delicatessen…

Wij zijn erg trots dat we dit jaar weer onderdeel mogen zijn van dit culinaire festival. De weersvoorspellingen zien er goed uit en we hebben er zin in!

 

Kom je gezellig langs om gezellig een glaasje limonade te drinken?

 

Liefs,

 

Team Agropošta

Het plukseizoen gaat van start!

Het is bijna zover.. Het plukseizoen gaat van start!

Wat is het plukseizoen?

Ieder jaar worden al onze planten en fruitsoorten met de hand geplukt in Kroatië zodat we onze heerlijke siropen kunnen maken. Hoe gaat dat nou precies in zijn werk?

 

Salie is de eerste plant die geplukt wordt volgens de “plukkalender”. De saliebloemen worden geplukt langs de Kroatische kust in Lika-Senj en Sisak-Moslavina. De tweede plant die we plukken is de vlierbloesem. Deze wordt in een ander gebied geplukt, namelijk in de Kroatische bossen van Dalmatië. De salie en de vlierbloesem zullen dit jaar tussen 27 april en 1 mei geplukt worden.Van de salie worden de bloemetjes geplukt en niet de blaadjes. Hierdoor heeft de saliesiroop de zachte, delicate en subtiele smaak. Van de vlierbloesem wordt de bloesem geplukt. Door het klimaat waarin de vlierbloesem groeit in de bossen, zijn de blaadjes rijk aan oliën. Deze oliën zorgen ervoor dat de aroma van de vlierbloesem goed wordt vastgehouden in de plant. Hierdoor krijgt de vlierbloesemsiroop zijn zachte, milde smaak.

 

De natuurgebieden die worden uitgezocht om te plukken liggen ver van de weg, steden, dorpen en andere landbouw. Wanneer het plukgebied is bepaald, wordt er een verzoek ingediend om te mogen plukken en aangevraagd of het gebied vrij van vervuiling is geweest de afgelopen jaren. Als dit is goedgekeurd, kan het bepalen van het plukmoment beginnen! De gebieden worden van tevoren meerdere malen gecheckt om de exacte plukdatum te bepalen. De checkmomenten zijn van groot belang, omdat er pas geplukt wordt wanneer de planten nét gaan bloemen; op dit moment hebben ze namelijk de beste aroma’s voor de siropen. 

 

We hopen jullie wat meer te hebben geleerd over the story behind het plukken!

 

Liefs,

 

Agropošta

Een nieuwe smaak: aardbei!

Met trots introduceren wij ons nieuwe familielid: aardbei. Een heerlijke, authentieke aardbeienlimonade. Naar traditioneel Kroatisch recept en ambachtelijk gemaakt. Gewoon, zoals je gewend bent van ons.

 

The Strawberry Story

Wie kent de smaak van lekkere rijpe, zoete aardbeien niet?

De aardbeien die we gebruiken, worden net zoals al onze andere fruit- en plantensoorten, met veel zorg handgeplukt door de lokale boeren in Kroatië. Zij zorgen ervoor dat alleen de meest smaakvolle en rijpe aardbeien worden gebruikt, waardoor we een heerlijke, natuurlijke zoete dorstlesser krijgen.

Het is voor ons erg belangrijk dat we respectvol omgaan met onze natuur. Daarom zorgen we ervoor dat ook bij onze nieuwe smaak aardbei, alleen geplukt wordt zonder de natuur te beschadigen. Om deze reden leren we onze boeren in Kroatië over fenologie: de leer van de levenscycli van planten. Hierdoor blijft de natuur behouden, ook voor onze volgende generaties. Hoe doen we dat?

  1. Pluk net genoeg zonder de plant te beschadigen
  2. Heb respect voor de natuur
  3. Pluk alleen wat we daadwerkelijk zullen gebruiken

 

En dat proef je. Ook in onze heerlijke nieuwe aardbeiensiroop!

 

Heerlijk tijdens de warme zomerdagen in de tuin, of je maakt lekkere cocktails voor bij de BBQ. Heb je plannen om erop uit te gaan? Neem onze siroop dan to-go mee in je picknickmand, of zoek ons op bij een zonnig terras!

 

Waar kan ik bestellen?

De smaak aardbei is verkrijgbaar in de pre-mix flesjes en in de 500 ml flessen siroop. De sachets volgen later. In onze webshop, op www.agroposta.com/shop kun je de 500 ml fles aardbeiensiroop bestellen.

Wholesale? Kijk dan op: https://www.agroposta.com/b2b/. Hier kun je de 250 ml premix flesjes 500 ml flessen siroop bestellen.

 

Enjoy!

 

Stuur ons een bericht


The Benelux

KG Company / Agroposta
Postbus 53205
1007 RE, Amsterdam
lavendel@agroposta.com
+31 (0)20 612 60 70
agroposta.com
United Kingdom

JD Foodsgroup 14
Commercial Rd London
N18 1TP
sales@jdsfoodgroup.co.uk
+44 2088841639
Croatia

Samoniklo Bilje ltd
Antuna Stipančića 16
10000, Zagreb
kadulja@agroposta.com
+385 91 163 60 91

France

Taste Distribution SAS
150 Rue Legendre
75017, Paris
contact­@tastedistribution.com
+33 184 258384
Austria

Delikroat
Neubaugasse 60
1070, Wien
delikroat@delikro.at
+43 660 3767090
United States

Product Launchers
75 South Broadway,
4th Floor, NY 10601
linda@productlaunchers.co
+1 914 523 1976
©2019 Agroposta
Algemene voorwaarden