Het plukseizoen gaat van start!

Het is bijna zover.. Het plukseizoen gaat van start!

Wat is het plukseizoen?

Ieder jaar worden al onze planten en fruitsoorten met de hand geplukt in Kroatië zodat we onze heerlijke siropen kunnen maken. Hoe gaat dat nou precies in zijn werk?

 

Salie is de eerste plant die geplukt wordt volgens de “plukkalender”. De saliebloemen worden geplukt langs de Kroatische kust in Lika-Senj en Sisak-Moslavina. De tweede plant die we plukken is de vlierbloesem. Deze wordt in een ander gebied geplukt, namelijk in de Kroatische bossen van Dalmatië. De salie en de vlierbloesem zullen dit jaar tussen 27 april en 1 mei geplukt worden.Van de salie worden de bloemetjes geplukt en niet de blaadjes. Hierdoor heeft de saliesiroop de zachte, delicate en subtiele smaak. Van de vlierbloesem wordt de bloesem geplukt. Door het klimaat waarin de vlierbloesem groeit in de bossen, zijn de blaadjes rijk aan oliën. Deze oliën zorgen ervoor dat de aroma van de vlierbloesem goed wordt vastgehouden in de plant. Hierdoor krijgt de vlierbloesemsiroop zijn zachte, milde smaak.

 

De natuurgebieden die worden uitgezocht om te plukken liggen ver van de weg, steden, dorpen en andere landbouw. Wanneer het plukgebied is bepaald, wordt er een verzoek ingediend om te mogen plukken en aangevraagd of het gebied vrij van vervuiling is geweest de afgelopen jaren. Als dit is goedgekeurd, kan het bepalen van het plukmoment beginnen! De gebieden worden van tevoren meerdere malen gecheckt om de exacte plukdatum te bepalen. De checkmomenten zijn van groot belang, omdat er pas geplukt wordt wanneer de planten nét gaan bloemen; op dit moment hebben ze namelijk de beste aroma’s voor de siropen. 

 

We hopen jullie wat meer te hebben geleerd over the story behind het plukken!

 

Liefs,

 

Agropošta

Een nieuwe smaak: aardbei!

Met trots introduceren wij ons nieuwe familielid: aardbei. Een heerlijke, authentieke aardbeienlimonade. Naar traditioneel Kroatisch recept en ambachtelijk gemaakt. Gewoon, zoals je gewend bent van ons.

 

The Strawberry Story

Wie kent de smaak van lekkere rijpe, zoete aardbeien niet?

De aardbeien die we gebruiken, worden net zoals al onze andere fruit- en plantensoorten, met veel zorg handgeplukt door de lokale boeren in Kroatië. Zij zorgen ervoor dat alleen de meest smaakvolle en rijpe aardbeien worden gebruikt, waardoor we een heerlijke, natuurlijke zoete dorstlesser krijgen.

Het is voor ons erg belangrijk dat we respectvol omgaan met onze natuur. Daarom zorgen we ervoor dat ook bij onze nieuwe smaak aardbei, alleen geplukt wordt zonder de natuur te beschadigen. Om deze reden leren we onze boeren in Kroatië over fenologie: de leer van de levenscycli van planten. Hierdoor blijft de natuur behouden, ook voor onze volgende generaties. Hoe doen we dat?

  1. Pluk net genoeg zonder de plant te beschadigen
  2. Heb respect voor de natuur
  3. Pluk alleen wat we daadwerkelijk zullen gebruiken

 

En dat proef je. Ook in onze heerlijke nieuwe aardbeiensiroop!

 

Heerlijk tijdens de warme zomerdagen in de tuin, of je maakt lekkere cocktails voor bij de BBQ. Heb je plannen om erop uit te gaan? Neem onze siroop dan to-go mee in je picknickmand, of zoek ons op bij een zonnig terras!

 

Waar kan ik bestellen?

De smaak aardbei is verkrijgbaar in de pre-mix flesjes en in de 500 ml flessen siroop. De sachets volgen later. In onze webshop, op www.agroposta.com/shop kun je de 500 ml fles aardbeiensiroop bestellen.

Wholesale? Kijk dan op: https://www.agroposta.com/b2b/. Hier kun je de 250 ml premix flesjes 500 ml flessen siroop bestellen.

 

Enjoy!

 

All Day Easter met Agropošta

Pasen komt in zicht…

Dit betekent: tijd voor een lang weekend vrij en jezelf te omringen met dierbaren. Misschien ga je voor een lange wandeling, paaseieren zoeken of plof je lekker met elkaar op de bank. Alles mag met Pasen!

Agropošta staat voor je klaar wanneer je dorst krijgt of gewoon zin hebt in een overheerlijk dessert. Daarom delen we vandaag drie recepten, zodat jij de hele dag Pasen kan vieren samen met ons. Brunch, aperitief of dessert: we’ve got you covered.

De afbeeldingen onderaan kun je gemakkelijk opslaan, zodat je onze recepten overal mee naartoe kan nemen. Gegarandeerd dat jij een smaakvol Pasen hebt zo!

Liefs,

Agropošta

 

P.s. Je kunt ook een glaasje limonade komen drinken bij ons op de volgende markten:

01-04: Paasmarkt Pure Markt Amsterdam

02-04: Swan Market Rotterdam

08-04: LenteEvent Market Amsterdam

 

Heb je een foto gemaakt met onze recepten? Wij zouden het super leuk vinden als jullie dit delen op social media en ons taggen!

 

 

 

Attentie cocktail lovers, Amsterdam Cocktail Week komt eraan!

Van maandag 5 tot en met zondag 11 maart 2018 gaan de beste bars van Amsterdam de kunst van het cocktail maken delen, met zowel alcoholische als non-alcoholische recepten.

Wist jij dat onze 500 ml flessen limonadesiropen naast een glaasje Agropošta limonade, ook uitermate geschikt zijn voor het maken een (alcoholvrije) cocktail?

We hebben zes smaken: framboos, citroen, vlierbloesem, salie, lavendel en munt. Hier kan jij dus zeker weten je creativiteit op los laten! De siropen zijn handgemaakt, glutenvrij, bevatten geen geur-, kleur of smaakstoffen en zijn laag in suiker. Perfect toch?

SNEAK PEEK: Tijdens Amsterdam Cocktail Week hebben we een verrassing voor jullie.. Houd onze Facebookpagina in de gaten om niks te missen!

Liefs,

Agropošta

Stuur ons een bericht

The Benelux

KG Company / Agroposta
Postbus 53205
1007 RE, Amsterdam
lavendel@agroposta.com
+31 (0)20 612 60 70
agroposta.com
United Kingdom

JD Foodsgroup 14
Commercial Rd London
N18 1TP
sales@jdsfoodgroup.co.uk
+44 2088841639
Croatia

Samoniklo Bilje ltd
Antuna Stipančića 16
10000, Zagreb
kadulja@agroposta.com
+385 91 163 60 91

France

Taste Distribution SAS
150 Rue Legendre
75017, Paris
contact­@tastedistribution.com
+33 184 258384
Austria

Delikroat
Neubaugasse 60
1070, Wien
delikroat@delikro.at
+43 660 3767090
United States

Product Launchers
75 South Broadway,
4th Floor, NY 10601
linda@productlaunchers.co
+1 914 523 1976
©2018 Agroposta
Algemene voorwaarden