Wat is de houdbaarheid van de limonades, siropen en ijslolly’s?

Vlierbloesem, salie, lavendel, munt en citroengras-gember zijn 2 jaar houdbaar vanaf de productie. Framboos, citroen en aardbei zijn vanaf productie 1 jaar houdbaar.

Moet je de siropen in de koelkast bewaren voordat je ze opent?

Onze siropen zijn geschikt om buiten de koelkast te bewaren, op een koele donkere plek.

Moet je de siropen na het openen in de koelkast bewaren?

Omdat we geen conserveermiddelen gebruiken is het van belang dat de opening van de fles schoon blijft. Dan kun je de fles ook buiten de koelkast bewaren. Voor de horeca kan de fles dus prima, bijvoorbeeld met ons pompje, op de bar staan.

We gebruiken geen concentraten of extracten. Wat betekent dat eigenlijk?

Concentraten en extracten worden zwaar bewerkt en geraffineerd. Het is eigenlijk een “short-cut” voor merken die niet de middelen of de mogelijkheid hebben om de ingrediënten zelf te plukken, te macereren, te zeven en te mengen. Dat betekent dat ze meer residuen hebben en minder voedingsvoordelen. We gebruiken een een-staps proces waarbij planten die we met de hand hebben geplukt of geoogst, of van fruit dat we met de hand hebben geperst of gezeefd, voorzichtig worden gemacereerd (koude maceratie) tot een siroop.

Gebruiken jullie toegevoegde chemische conserveringsmiddelen, kunstmatige kleur- en smaakstoffen of sap concentraten?

Nee! Alleen het ingrediënt geeft de smaak. Dat geeft onze siropen de authentieke smaak.

Hoe kan het dat jullie producten houdbaar zijn?

Onze siropen zijn gepasteuriseerd. Dit is een traditionele manier om producten te conserveren en dat betekent dat we de siroop verwarmen tot 84 ° C en we de sachets of de flessen vervolgens heet vullen.

Waarom zie ik soms een troebel laagje bij de hals van de siroopfles?

Onze siropen zijn gemaakt van vruchtensap en pulp of bloemen van planten. Deze hebben pollen, eiwitten en andere natuurlijke componenten die in de siroop terechtkomen. Omdat we geen additieven gebruiken om de siropen te stabiliseren, kun je soms de sedimenten van pollen en andere natuurlijke componenten zien. Het is het beste om de fles te schudden om alle componenten weer gemengd te krijgen.

Is Agropošta siroop veganistisch en glutenvrij?

Jazeker. We gebruiken geen zuivel- of dierlijke producten en alle componenten die in onze productie terechtkomen, zijn glutenvrij. De productieruimte is gecertificeerd als zijnde veganistisch.

Is Agropošta glutenvrij?

Ja!

De verpakking van de sachets en de ijslolly’s is gemaakt van plastic. Wat voor type plastic?

Dit nieuwe materiaal is alleen gemaakt van polyethylene en dus 100% recyclebaar plastic. Ons eerste design leek veel minder plastic aan te voelen maar dat is niet het geval. Het betrof meerdere verschillende lagen plastic met een witte verflaag waardoor het NIET te recyclen was.

Hoe kan je de ijslolly’s het beste invriezen?

Eerst goed schudden en dan horizontaal invriezen zodat de siroop niet naar 1 kant van het ijsje trekt voordat het ingevroren is.

Verzenden jullie internationaal?

Wij verzenden naar alle EU-landen. Voor vragen omtrent wederverkoop kunt u ons een e-mail sturen op lavendel@agroposta.com.

Mijn pakket is tijdens het transport beschadigd. Wat is jullie retourbeleid?

Als uw pakket tijdens het transport is beschadigd, stuur ons dan een e-mail naar lavendel@agroposta.com met uw bestelnummer en de details van de schade, en we zullen ons best doen om uw bestelling zo snel mogelijk te vervangen.

Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling arriveert?

Wij verzenden over het algemeen binnen 2 werkdagen.

Wat als mijn pakket niet aankomt?

Als je bestelling niet is aangekomen, controleer dan de track and trace die je per post hebt ontvangen.