Over onze vormgeving

De naam Agropošta betekent letterlijk ‘post uit de natuur’. Onze vormgeving is met dat als startpunt en met veel aandacht voor detail ontworpen. Onze grafisch ontwerpster Joanne Vis werkt met details die je op het eerste gezicht misschien niet direct zou zien of herkennen, maar die samen zorgen voor onze gehele uitstraling.

Post uit de lucht
Joanne heeft zich voor de verpakkingen laten inspireren door luchtpost. In de eerste versies van onze sachets werden de welbekende blauwe en rode strepen van de luchtpost enveloppen gebruikt. Later in een volgende versie van het ontwerp is dat door vertaald naar een kleur voor iedere smaak. Verder komen er stempels die voor luchtpost en postkaarten gebruikt worden terug op alle verpakkingen.

Botanische illustraties
De botanische illustraties die onze verpakkingen sieren, zijn in de stijl die je terugvindt in antieke biologieboeken. Ze stralen traditie uit, en weerspiegelen de ongerepte natuur waar we zoveel van houden. Per smaak is er een ALL over print die op de achterzijde van onze flessen siroop te vinden, want niet alleen de voorzijde verdient aandacht.

Postzegel
Bij post uit de natuur mogen postzegels natuurlijk niet ontbreken. De postzegelvorm komt op verschillende plekken op onze verpakkingen terug. Vroeger stonden op postzegels afbeeldingen van iets dat specifiek was voor het land, bedoeld om toeristen te trekken. Een boom die alleen in het desbetreffende land groeit bijvoorbeeld, of een bijzondere bloem. Met dat idee in het achterhoofd staan op de postzegels op onze verpakkingen verschillende botanische afbeeldingen die je in Kroatië kan vinden.

Typografie van het logo
De lettertypes die we gebruiken zijn net als onze siropen een combinatie van verleden en heden: een schreefletter (Didot) en een schreefloze letter (Gill Sans). In het logo van Agropošta is de ‘O’ een poststempel. Had jij ‘m al gespot?

Onze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.