Cocktail glazen

Martiniglas
Misschien wel het eerste glas waar je aan denkt bij een cocktail. Een Martiniglas heeft een dunne, hoge steel met een kenmerkende driehoekige coupe. Dit glas is bedoeld voor cocktails die je serveert zonder ijs. Perfect voor de klassieke Martini, maar ook voor een Cosmopolitan of een Espresso Martini.

Coupe
Een coupe lijkt op een Martiniglas, maar is rond in plaats van driehoekig. Ze worden gebruikt om champagne in te serveren, maar ze zijn ook heel goed geschikt als cocktailglas. Net als bij een Martiniglas kun je vanwege het dunne glas beter geen ijsblokjes in dit glas serveren.

Cognacglas
Een cognacglas, die je ook wel eens tegenkomt onder de naam sniffer, is een bolvormig glas met een korte steel. Traditioneel worden in deze glazen dranken zoals – de naam zegt het al – cognac, whisky en bourbon geschonken. Het idee achter de vorm is dat hij ervoor zorgt dat de dranken op het juiste deel van je tong terechtkomen en de aroma’s zo optimaal mogelijk opgenomen worden door je neus.

Ballonglas
In een ballonglas, die zoals de naam al doet vermoeden bol van vorm is en vaak een hoge steel heeft, komen de smaken van gin het beste tot hun recht. Dit is dan ook het meest populaire glas voor gin-tonics, en andere dranken op basis van gin.

Longdrinkglas
Een longdrinkglas is een goede keuze voor cocktails die je volgens de ‘build & stir’-mehode maakt. Je kunt er gemakkelijk verschillende ingrediënten in schenken, en goed roeren. Het glas is ook stevig genoeg, zodat je er prima ijs aan kunt toevoegen.

Tumbler
Een tumbler is ook een geliefd cocktailglas, dat kort, breed en cilindervormig is. Het heeft meestal een dikke bodem en worden behalve voor cocktails ook gebruikt voor bijvoorbeeld whisky. Een groot voordeel van deze glazen is dat ze stevig zijn en dus wel tegen een stootje – en zelfs de vaatwasser – kunnen.

Onze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.